DIGITALNI TERMOSTAT NA SVAKOM RADIJATORU

Od sezone 2018/2019 svi NOBO norveški radijatori opremljeni su NCU2TE digitalnim termostatom. Dok su kupci ranije morali da doplaćuju za digitalni termostat, cena termostata je sada uključena u cenu radijatora, koja je ostala nepromenjena!

Zašto je digitalni termostat važan? Za razliku od standardnog termostata koji uključuje i isključuje radijator kada se postigne željena temperatura, digitalni termostat omogućava programiranje svakog pojedinačnog radijatora. Programirami radijator noću i u vreme kada su ukućani na poslu ili u školi održava nižu temperaturu a u vreme kada su ukućani aktivni održava višu temepraturu.

NCU2TE digitalni termostat

Programiranje termostata

Primera radi, program 5 je u noćnom modu od 23 do 06 sati, zatim u dnevnom modu kada se ukućani spremaju za izlazak iz stana od 06 od 08 sati, potom ponovo u noćnom modu do 15 sati, kada ulazi u dnevni mod sve do 23 sata. Korisnici sami podešavaju koja je željena temperatura u dnevnom i noćnom modu, a tokom vikenda radijator se programira da primenjuje druga prvila, npr. da održava višu temperaturu od 06 do 23 sata.

NCU2TE, pored osnovnog setovanja koje konstantno održava zadatu temperaturu, ima još 8 mogućih programa. Svaki program sastoji se od perioda kada se održava niža i perioda kada se održava viša temperatura.

Termostat NCU2TE poseduje osvetljeni LED ekran, na kome korisnik u svakom momentu vidi trenutnu i zadatu temperaturu, kao i program koji je zadat. Za programiranje radijatora nisu potrebni dodatni uređaji.

Ako želite da odete korak dalje i temperaturu u stanu podešavate daljinski, putem aplikacije na mobilnom telefonu, tada možete koristiti NOBO EcoHub, koji vam omogućava da sve radijatore u domu programirate istovremeno i da temperaturu uskladite sa izmenama u dnevnom režimu, npr. ako za vikend niste kući ili ako se vraćate ranije sa posla.

DIGITALNI TERMOSTAT ŠTEDI ENERGIJU I DONOSI KOMFOR

Dve direktne prednosti digitalnog termostata u odnosu na standardne modele koji se ručno podešavaju jeste u tome što vas radijator greje kada je potrebno i u meri u kojoj je potrebno, čime se utrošak energije za grejanje smanjuje za oko 20%, odnosno ukupan račun za struju za 10-15%. Jednako važan je komfor koji digitalni termostat donosi, jer ćete se buditi u toploj sobi, dolaziti sa posla u topao stan i neće vam biti pretoplo noću.

Ako koristite neki od modela NOBO radijatora bez digitalnog termostata, NCU2TE može da se ugradi na svaki NOBO radijator bez odlaska u servis, a NCU2TE termostat možemo vam poslati pouzećem.

Pozovite za više informacija